Moj internet dnevnik
RUKA DOBROTE
Blog
petak, prosinac 19, 2014

   UDRUGA  RUKA DOBROTE PLOČE 

POZIV NA SOLIDARNOST 

„AKCIJA PRUŽIMO RUKU MALENIMA“

 

Iako nam je Grad Ploče, bez obrazloženja, uskratio isplatu proračunskih sredstava za provedbu projekta „Stručna pomoć i njega na području Grada Ploča „ za 2014. godinu, Udruga RUKA DOBROTE će zahvaljujući dobrim ljudima, njihovim donacijama i ove godine povodom Međunarodnog dana solidarnosti osigurati prigodne poklone.

Stoga smo mi kao udruga  odlučili ovaj dan posvetiti našim korisnicima, djeci s posebnim potrebama  iz naše lokalne zajednice.

Ovim putem  pozivamo sve građane i poduzetnike sa područja Grada Ploča da nam se pridruže u akciji obilježavanja Međunarodnog dana solidarnosti.

 Akcija prikupljanja i pakiranja prigodnih poklon paketa će  se održati u MO Ploče, ponedjeljak 22.12.2014. od 17 do 19 sati.

 Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i podržite akciju.

 Kontakt telefon: 098/721074

rukadobrote @ 21:57 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, studeni 16, 2013
 

Petu godinu zaredom Svjetski dan diabetesa obilježava se porukom odabranom od Međunarodne Diabetičke Federacije  kao „Diabetes – edukacija i prevencija“ za 2009-2013.

Stoga je udruga Ruka dobrote i ove godine temeljem svojih planiranih aktivnosti obilježila Svjetski dan šećerne bolesti  u okviru projekta DANAS  odnosno „DAN zA vaS“, danas 16. studenog ispred robne kuće u Pločama.

Tijekom akcije građani su mogli izmjeriti šećer  i masnoću  u krvi kao i tlak, a naši volonteri; liječnik, medicinske sestre i fiziotreapeuti su vršili individualnu edukaciju, te dijelili pisane promidžbene materijale. I ove godine svi građani kod kojih je izmjerena povećana razina šećera u krvi na poklon su dobili aparat  za samokontolu šećera u krvi.

Cilj proljekta bio je građane Grada Ploča upozoriti na važnost prevencije dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti uz promociju zdravog načina života.

U skladu s tim ove godine  se pružila  mogućnost aktivnog sudjelovanja građana na način da su moglii degustirati hranu namjenjenu isključivo dijabetičarima, kao i zdravu, ekološki proizvedenu hranu  u OPG-a iz doline Neretve, koja je između svih ostalih namijenjena i dijabetičarima.

Posebno smo zadovoljni odazivom građana, koji je ove godine bio najbolji. Imali smo preko 200 mjerenja, a što je dokaz kvalitetnog kontinuiranog rada naših članova i volontera tijekom cijele godine. Stoga najavljujemo sljedeću  akciju  koja će se održati u u Kominu, o čemu će mještani biti pravovremeno obaviješteni putem medija, plakata....

Zahvaljujemo svim članovima, volonterima,OPG-a, tvrtkama i donatorima, Gradu Ploče i DN Županiji  na podršci projektu kao i medijskom pokrovitelju Radio postaji Ploče, koji su omogućili provedbu ove akcije.

 


RUKA DOBROTE

 
rukadobrote @ 17:46 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, lipanj 15, 2013
 

Prekrasni subotnji dan Udruga «Ruka dobrote» željela je svojim sugrađanima učiniti još ljepšim i radosnijim. Iako udruga  nema vrata koja bi otvorila svojim sugrađanima, ima članove i volontere koji imaju velika srca koja su uvijek otvorena za druge ljude.

 Jutros od 8 do 10 sati svima koji su željeli mjerile smo tlak,šećer, educirale sugrađane o zdravom životu i besplatno dijelile donirane aparate za kontrolu šećera. Činjenica da nam je došlo preko stotinu sugrađana jasno svjedoči koliko je ova akcija korisna i potrebna ljudima. U to smo se osvjedočile ne samo zbog neprestanog zahvaljivanja, već i jednom divnom gestom osoblja iz «Konzuma» , koji su za naše volontere donijele pune ovale raznih delicija.

Lijepo je znati da si koristan ljudima oko sebe, i zato smo mi iz Udruge umjesto otvorenih vrata, našim projektom «DANASDAN z A va S» otvorile svoja srca. U zraku se naprosto osjećala radost kakvu odavno nisam doživjela. Ponosni smo na ovako veliki broj ljudi koji su nam došli pred robnom kućom «Konzum». U sklopu akcije bolesnim građanima Ploča podijeljeno je sedam aparata za mjerenje šećera.

 Zahvaljujem svima koji su nam pomogli svojim volontiranjem, a posebnu zahvalnost dugujemo našoj  doktorici Radi Majstrović i našoj Vanji Radoš.

Do sljedeće naše akcije, pozdravljamo Vas od srca!

 Vaša Ivana Miličević predsjednica  Udruge «Ruka dobrote»
                                    

 

 

rukadobrote @ 19:46 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 12, 2013
 

UDRUGA RUKE DOBROTE OBILJEŽAVA DANE OTVORENIH VRATA UDRUGA

U SUBOTU, 15. LIPNJA. 2013. GODINE NA PLOČANSKOJ RIVI (ISPRED KONZUMA) U VREMENU OD 8-10 SATI. 

 
             Članovi udruge Ruka dobrote upoznat će sugrađane  s projektom “DANAS-DAN zA vaS” na kojem udruga  intezivno radi tijekom cijele godine. 
Članice i volonterke  udruge za sugrađane spremaju aktivnosti  mjerenja vrijednosti tlaka i šećera u krvi (svi građani kod kojih se otkriju povećane vrijednosti dobit će na poklon aparat  i edukaciju za samokontrolu mjerenja šećera). Također uz promidžbene materijale naše članice rado će podijeliti i pokoji savjet za zdraviji život, ali  i odgovoriti na sva Vasa pitanja i nedoumice na istu temu.

OBILJEŽIMO ZAJEDNO DANE OTVORENIH VRATA UDRUGA.

RADUJEMO SE VAŠEM DOLASKU!

 rukadobrote @ 22:01 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, lipanj 2, 2013
Udruga Ruka dobrote je i ove  godine prošla na natječaju u Dubrovačko neretvanskoj županiji sa svojim projektom DANAS odnosno Dan zA vaS, program prevencije kardiovaskularnih bolesti.

Dubrovačko neretvanska županija projekt je prihvatila kao kvalitetan, te je 13.05.2013. potpisan ugovor  o sufinanciranju.

Obavještavamo građane da će se dinamika provedbe projekta odvijati kako je i planirano, odnosno svaki prvi ponedjeljak u mjesecu  od 7.oo-9.oo sati u glavnom holu Doma zdravlja Ploče, te jedna subota u mjesecu na različitim lokacijama u gradu (ispred Konzuma, tržnica ,MO...), o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni  putem plakata, medija, radija ..

Početak provedbe Projekta DANAS je u ponedjeljak  03.06.2013. od 7.oo-9.oo sati u glavnom holu Doma zdravlja Ploče.

Stoga pozivamo građane grada Ploča da se odazovu u što većem broju, kako bi zajednički pridonijeli prevenciji kardiovaskularnih bolesti na području Dubrovačko neretvanske županije, a samim time  poboljšati kvalitetu života i smanjiti broj prijevremenih smrtnih ishoda  od posljedica KVB-a .

 

Zahvaljujemo DN Županiji što prati i vrednuje naš rad.rukadobrote @ 20:16 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, ožujak 8, 2013

 

 

Utorak 19.02.2013. u prostorijama Mo Ploče oformila se Građanska inicijativa s ciljem provedbe humanitarne  akcije  za našeg sugrađanina Aleksandra Adamovića –Lešu.Na pozvani sastanak odazvalo se preko trideset udruga, političkih stranaka,Grad Ploče te mnogobrojni građani.Na tom  inicijalnom sastanku  dogovoren je početak humanitarne akcije pod nazivom AKCIJA „ZA LEŠU“.

 Akcija je započela s prezentacijom javnosti u pogledu ciljeva, svrhe te planiranih aktivnosti što je obavljeno putem svih raspoloživih medija između ostalih i  Radio postaje Ploče (kontakt emisije, javljanje u eter tijekom provedbe), zatim službene stranice Grada Ploča, značajnije posjećenih lokalnih blogova,društvenih mreža idr.

Cjelokupna akcija je bila vremenski određena  u trajanju od deset  dana te su se tijekom tih deset dana provodile slijedeće aktivnosti:

  • Volonteri Građanske inicijative su  osobno obilazili javne ustanove, privatnike, obrtnike te im  upućivali pisanu zamolbu za sudjelovanje u akciji.
  • Volonteri Građanske inicijative su prodavali  bonove solidarnosti Crvenog križa u Pločama, Rogotinu, i Kominu.
  • Volonteri Građanske inicijative su uz prodaju  bonova solidarnosti Crvenog križa u Pločama prodavali  i  fotografije Udruge  Lijepa naša.
Javnost je bila redovno obaviještavana o tijeku provedbe planiranih aktivnosti,prikupljenim iznosima  kao i o nadolazećim, odnosno planiranim aktivnostima, a sve to putem lokalnih stranica, službenih stranica Grada kao i službenog bloga Udruge.

Akcija „ZA LEŠU“ je završena sa danom 01.03.2013.

                REZULTATI  AKCIJE:

  • Sveukupan prethodno utvrđen iznos novca potreban za pomagala  je iznosio 48.730,50 kn.
  • Sveukupan iznos prikupljenih sredstava od doniranih uplata firmi i građana je  iznosio 43.900,00, dok je razliku do 48,730,50  donirao je Grad Ploče.
  • Mobilni koncentrator kisika je kupljen je za iznos od 26.685,75 koji je uplaćen 07.03.2013., te uskoro očekuje i dostava drugog pomagala čija cijena iznosi  22.044,75 kuna ,te će ista biti plaćena po dospijeću.
Svjesni teških vremena u kojem se nalazimo i recesije koja je malo koga zaobišla, ovim putem od srca zahvaljujemo svim sudionicima Građanske inicijative, svim donatorima i svima  koji su na bilo koji način doprinjeli  iznimnom uspjehu ove akcije.

Ova akcija nam je svima pokazala  kako bez obzira koliko bila teška situacija zajedničkim naporima i s plemenitom svrhom u malo vremena se može učinit i zaista puno.

Od srca VELIKO  hvala

                                                                                                                Koordinatorica   Građanska inicijative

                                                                                                                                         Ivana Miličević

                                                                                                           Slika: Ante Šunjić 

rukadobrote @ 23:14 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, ožujak 5, 2013
 

 Danas oko 14 sati stigao je mobilni koncentrator kisika za našeg Lešu. 

 rukadobrote @ 21:29 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, ožujak 1, 2013

     

 U petak 01.03.2013 godine završena je akcija "ZA LEŠU".

Sveukupno je uplačeno :

 1)  34.658.00 HRK

2)  1.500,00 AUD 

 3) 100 EUR    

Sveukupan iznos prikupljenih sredstava je  43.900.00, razliku do  iznosa  potrebnog za pomagala donirao je  Grad Ploče.

 Od srca zahvaljujemo svim sudionicima Građanske inicijative, donatorima i ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove akcije. Završno izvješće o prikupljenim sredstvima bit će objavljeno u petak 08.03.2013godine.

DANAS SU NARUČENA MEDICINSKA POMAGALA (mobilni koncentrator kisika, invalidsko prevozno sredstvo- skuter)

Kad stignu medicinska pomagala sve će mo Vas obavijestiti na isti način kao i do sada (službena stranica Grada, Radio Ploče,lokalni blogovi, službeni blog udruge,FB profili…..)                      Srdačan pozdrav

                                                                                                                                                                                                                                                                       Građanska inicijativa

 
rukadobrote @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, veljača 28, 2013
 

Obavještavamo Vas da se akcija "ZA LEŠU" zaključuje danom 01.03.2013 godine, jer su se u neočekivano kratkom vremenu prikupila sva potrebna sredstva za kupnju potrebnih medicinskih pomagala. Od srca zahvaljujemo svim sudionicima Građanske inicijative, donatorima i ostalima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove akcije. Završno izvješće o prikupljenim sredstvima bit će objavljeno u petak 08.03.2013 godine. Kad stignu medicinska pomagala sve će mo Vas obavijestiti na isti način kao i do sada (službena stranica Grada, Radio Ploče,lokalni blogovi, službeni blog udruge,FB profili…..)

  Građanska inicijativa

 

 rukadobrote @ 21:57 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, veljača 24, 2013
 rukadobrote @ 19:09 |Komentiraj | Komentari: 0
GLAZBENE NOTE